Ανακοινώσεις

Μουσεία Νομού

Χάρτης

Γιορτές/εκδηλώσεις

politismos_giortes_ekdhlwseis
politismos_giortes_ekdhlwseis2
politismos_giortes_ekdhlwseis3
politismos_giortes_ekdhlwseis4
Στην πόλη της Λάρισας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λάρισας διοργανώνει σε ετήσια βάση θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικές και μουσικές βραδιές,κινηματογραφικές προβολές, κουκλοθέατρο, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Το Δημοτικό Κουκλοθέατρο " Τιριτόμπα ", έχει γίνει γνωστό με επιτυχημένες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τους μήνες Ιούνιο έως Σεπτέμβριο, διοργανώνονται συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ και το Αισθητικό Aλσος Αναψυχής. Το κέντρο " ΜΥΛΟΣ 1927", αναπαλαιωμένο από το Δήμο Λάρισας, αποτελεί σημείο έκφρασης των μουσικών τάσεων και ψυχαγωγίας της νεολαίας.

Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών

Διοργανώνεται κάθε χρόνο, μήνα Μάρτιο. Αποτελεί πλέον θεσμό για τη Λάρισα και την Ελλάδα, ενώ παράλληλα εξελίσσεται σε σημαντικό παράγοντα προβολής της πόλεως πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Αφιέρωμα στις Χαμένες Πατρίδες

Διοργανώνεται έκτοτε κάθε χρόνο το μήνα Μάιο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρωμιών (Καππαδοκών) Λάρισας. Περιλαμβάνει διαλέξεις , εκθέσεις φωτογραφίας, επιστημονικές ανακοινώσεις και μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

Ιπποκράτεια

Γίνονται κάθε δυο χρόνια το μήνα Οκτώβριο και είναι αφιερωμένα στον πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη.

Αχίλλεια

Γιορτάζονται κάθε χρόνο το μήνα Μάιο, προς τιμή του πολιούχου Αγίου Αχιλλείου.

Χορωδιακό Φεστιβάλ του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας

Γίνεται κάθε χρόνο το μήνα Οκτώβριο. Έχει καταξιωθεί ως ένα από τα εγκυρότερα μουσικά γεγονότα της χρονιάς, ενώ η φήμη του ξεπερνά τα ελληνικά και τα βαλκανικά σύνορα.
Copyright Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας - Created by itbiz