Ανακοινώσεις

Μουσεία Νομού

Χάρτης

Εναλλακτικός Τουρισμός στο Νομό Λάρισας

Enalaktikos_tourismos_sth_larisa
Enalaktikos_tourismos_sth_larisa2
Enalaktikos_tourismos_sth_larisa3
Enalaktikos_tourismos_sth_larisa4
Enalaktikos_tourismos_sth_larisa6
Enalaktikos_tourismos_sth_larisa5
Enalaktikos_tourismos_sth_larisa6
Enalaktikos_tourismos_sth_larisa6
Συνεδριακός τουρισμός
Η σύγχρονη συνεδριακή υποδομή των ξενοδοχείων της πόλης της Λάρισας και ευρύτερα, μπορεί να ικανοποιήσει κάθε σύγχρονη ανάγκη –απαίτηση και να διασφαλίσει άψογη οργάνωση για κάθε συνέδριο-εκδήλωση. Η Λάρισα αποτελεί ένα δυνατό συνδυασμό εργασίας και διακοπών, μια σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση της Συνεδριακής τουριστικής αγοράς.

Εκθεσιακός τουρισμός

Είναι γνωστή η ιδιότητα-ταυτότητα της Λάρισας ως εκθεσιακού τουριστικού προορισμού μέσω της διοργάνωσης κλαδικών εκθέσεων εμπορικών και μη, ως φορέων εκσυγχρονιστικών εμπορικών τρόπων συνδιαλλαγής με αποτέλεσμα ευχαριστημένους πελάτες-επισκέπτες.

Mαθητικός τουρισμός-Νέων

Επισκέψεις των Νέων Ελλήνων και ξένων μέσω σχολικών-φοιτητικών εκδρομών, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα στην πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή του Νομού.

Αθλητικός τουρισμός - αθλητικά γεγονότα

Τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται με επιτυχία στο Νομό Λάρισας με βάση την αθλητική υποδομή η οποία συνεχώς βελτιώνεται, σημαντικά αθλητικά γεγονότα εθνικής εμβέλειας όπως το παιδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Λιβάδι του Δ. Ελασσόνος όπως επίσης η διοργάνωση του τοπικού περιφερειακού πρωταθλήματος beach volley στην παραλία του Αγιόκαμπου, καθώς επίσης το πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης και Ποδοσφαίρου παραλίας Κεντρικής Ελλάδος (Ακτή Τζουβάρα) και ο επίσης σημαντικός Πανευρωπαϊκός αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας προάγοντας έτσι το αθλητικό ιδεώδες και προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες.

Rafting

μια απαιτητική κατάβαση πραγματοποιείται (Νοέμβριο έως Ιούνιο) στον ποταμό Πηνειό (περιοχή Βερνέζι) με σημαντικό όγκο νερού και συνεχόμενα περάσματα 3ου και 4ου βαθμού, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη κατακόρυφα.

Canoe-Kayak

στην Κοιλάδα των Τεμπών και συγκεκριμένα στο Δέλτα του Πηνειού πραγματοποιείται (όλο το χρόνο) μια ήρεμη και διασκεδαστική κατάβαση ως τις εκβολές του στο Αιγαίο Πέλαγος.

Trekking-Πεζοπορία

Πεζοπορία σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και καλντερίμια, περιήγηση σε παρθένες περιοχές, πυκνά δάση, άφθονα νερά και ξεχασμένα χωριουδάκια, μια οργιώδη ομορφιά του Ολύμπου και του Κισσάβου (Όσσα), ένας πραγματικός παράδεισος.

3 ενδεικτικές φανταστικές διαδρομές για trekking-πεζοπορία:

Βρυσοπούλες-Αγ. Αντώνιος- Μύτικας
Κοκκινοπηλός-Μύτικας
Κάτω Όλυμπος-περιοχή Καλλιπεύκης-Ραψάνη

Ορεινή ποδηλασία

Διαδρομές όλο το χρόνο σε δασικούς δρόμους του ορεινού όγκου της Αν. Θεσσαλίας με ορειβατικό ποδήλατο ανατομικής κατασκευής. Μεγάλη ποικιλία διαδρομών ανάλογα με την φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων.
Ιππασία: μικρές διαδρομές σε μονοπάτια και όμορφα δάση, με ειδικά εκπαιδευμένα άλογα και έμπειρους εκπαιδευτές σε φάρμες αλόγων στην περιοχή του Ολύμπου.

Ορειβασία-αναρρίχηση

μοναδική εμπειρία αναβάσεων και αναρριχήσεων στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, από τα σημαντικότερα ορεινά συγκροτήματα της χώρας μας με απέραντη φυσική ομορφιά.

Jeep Safari

διάσχιση δασικών δρόμων, περάσματα ποταμών και ανάβαση βουνών του ορεινού όγκου της Αν. Θεσσαλίας ( Κίσσαβος- Κάτω Όλυμπος). Ποικιλία διαδρομών μέσα σε πυκνή βλάστηση και μαγευτικό τοπίο με φόντο τη θάλασσα με δυνατότητα διαμονής σε παραδοσιακούς ξενώνες των γραφικότερων χωριών της περιοχής.

Θεραπευτικός Τουρισμός

Στην παραλία Καστρί Λουτρό του Δήμου Κάτω Ολύμπου, απλώνεται η αμμώδης παραλία συνέχεια από τα Μεσάγγαλα. Η άμμος θεωρείται θεραπευτική (αμμόλουτρο) για ορθοπεδικές κυρίως παθήσεις.
Copyright Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας - Created by itbiz