Ανακοινώσεις

Μουσεία Νομού

Χάρτης

Αισθητικά Δάση

Αισθητικό Δάσος Κοιλάδας Τεμπών

Πρόκειται για μία εκτεταμένη κοιλάδα του ποταμού Πηνειού μεταξύ του βουνών του Κάτω Ολύμπου και της Όσσας, με υψηλές και απότομες βραχώδεις πλαγιές.
Η περιοχή έχει ιδιαίτερη αισθητική και οικολογική σημασία, καθώς μεγάλος αριθμός πτηνών, όπως πελαργοί, μικροτσικνιάδες, μπούφοι, αλκυόνες και μαυροπετρίτες, διαβιούν στην περιοχή.

Αισθητικό Δάσος Όσσας

Η περιοχή περιλαμβάνει το δασικό σύμπλεγμα της βορειοανατολικής πλευράς του όρους Όσσα, που ξεκινά από το επίπεδο της θάλασσας και φτάνει στην υψηλότερη κορυφή, τον Προφήτη Ηλία (1.980μ.).

Το δάσος είναι ένας πραγματικός "βοτανικός κήπος", καθώς οι ευνοϊκές περιβαλλοντικές και κλιματικές συνθήκες της περιοχής και, ειδικότερα, το υψηλό ποσοστό βροχόπτωσης -συνέπεια των ανατολικών ανέμων- έχουν ως αποτέλεσμα να συναντώνται πολυάριθμα φυτικά είδη.

Το δασικό σύμπλεγμα παρουσιάζει εξαιρετική ποικιλία οικοτόπων και φυτικών ειδών, όπου τα εκτεταμένα κλειστά δάση οξιάς και ελάτης εναλλάσσονται με ορεινά μικρά λιβάδια, ενώ η κορυφή είναι γυμνός βράχος. Στην περιοχή φύονται αρκετά ενδημικά είδη φυτών.

fis_per_dasos1z
fis_per_dasos3z
fis_per_dasos13z
fis_per_dasos7z
fis_per_dasos8z
fis_per_dasos14z
Copyright Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας - Created by itbiz