Ανακοινώσεις

Μουσεία Νομού

Χάρτης

Η Πόλη της Λάρισας

Η πόλη της Λάρισας είναι χτισμένη στο κέντρο του Θεσσαλικού κάμπου και υπήρξε πρωτεύουσα σε όλες τις εποχές της ιστορίας της, από την αρχαία Πελασγιώτιδα ως σήμερα. Αποτελεί οικονομικό, διοικητικό, εκκλησιαστικό και επιστημονικό κέντρο όλης της Θεσσαλίας.

Η πόλη διαθέτει αξιόλογα αξιοθέατα, μνημεία και δραστηριότητες. Διαθέτει επίσης ισχυρό επιχειρηματικό δυναμικό και υπηρεσίες. Οι εκτεταμένες πεζοδρομήσεις της τελευταίας δεκαετίας, έκαναν το κέντρο της πόλης ευχάριστο τόπο για περίπατο στην ενδιαφέρουσα εμπορική ζώνη.

Πέρα από την ανάπτυξη ορισμένων μορφών τουρισμού (όπως είναι πχ τουρισμός πόλης, επιχειρηματικός, συνεδριακός) στην πόλη της Λάρισας, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η τουριστική ανάπτυξη σε διάφορες περιοχές του νομού επηρεάζει και τα αντίστοιχα μεγέθη στην πόλη.

Σημαντικό στοιχείο της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης είναι η γεωγραφική της θέση. Η θέση της σε συνδυασμό με τον ρόλο της ως σημαντικού εμπορικού και οικονομικού κέντρου έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη, κυρίως, μορφών τουρισμού που συνδέονται με επαγγελματικές δραστηριότητες.

Σημαντικές επίσης είναι και οι πολιτιστικές υποδομές της πόλης. Ενδεικτικά αναφέρεται η Δημοτική Πινακοθήκη, το Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, τα δύο αρχαία θέατρα, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, οι κινηματογράφοι, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, το Διαχρονικό Μουσείο, το Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, κ.α. Όσον αφορά την αστική αναψυχή οι υποδομές και υπηρεσίες αναψυχής και εστίασης είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Οι υποδομές μεταφορών που υπάρχουν στο νομό, σιδηροδρομικό δίκτυο, εθνική οδός ασφαλώς αποτελούν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, και κάνουν την πόλη ιδιαίτερα προσβάσιμη. Επίσης η οικονομία της πόλης συμβάλει και στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού και συνεδριακού τουρισμού.

POLI_LARIS21z
POLI_LARIS8z
POLI_LARIS25z
POLI_LARIS24z
POLI_LARIS20z
POLI_LARIS28z


Copyright Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας - Created by itbiz